Poslovno svetovanje

V poslu nismo nikoli zadovoljni, če smo zgolj povprečni. Naši cilji so vedno višji, doseči želimo več, včasih skoraj nemogoče. Zdi se nam, da so cilji pogosto neuresničljivi. Nimamo časa za razvoj in korak naprej. Potrebno je biti korak pred drugimi in slediti trendom, ki jih narekujejo naše stranke in konkurenca. Najbrž se sprašujete kako to doseči z vsemi temi možnimi omejitvami, ki nam v današnjem svetu otežujejo življenje. Odgovor je bližje kot si mislite, odločite se za poslovno svetovanje in dosezite kar ste si vedno želeli. Poslovno svetovanje je širok sveženj aktivnosti za pomoč podjetjem in podjetnikom, ki ob splošnem in specifičnem podjetniškem svetovanju nudi še informiranje in usmerjanje pri uresničevanju poslovnih projektov in reševanju poslovnih težav. Osnovni namen individualnih svetovanj je pomoč in nasvet podjetnikom pri oblikovanju poslovne ideje, aktiven dialog pri pripravi poslovnega načrta, davčnih vprašanjih, vprašanjih iz področja spletnega marketinga, nasvet pri pripravi projektne dokumentacije, kako pridobiti evropska sredstva, itd.

Poslovno svetovanje je najbolj uspešno in največ sadov obrodi takrat, ko se aktivno posvetimo željam in potrebam vsakega posameznika, se pravi vsakega podjetnika. Poslovno svetovanje je »narejeno po meri« in prilagojeno vsakomur posebej. Glede na želje, cilje in sposobnosti, se vedno poskuša pomagati in vedno poiskati najbolj primerno smer za uresničitev podjetniške poti.

poslovno svetovanje
poslovno svetovanje je najbolj uspešno in največ sadov obrodi takrat, ko se aktivno posvetimo željam in potrebam vsakega posameznika, se pravi vsakega podjetnik

V primerih ko podjetje že obstaja, se poskušajo poiskati rešitve in usmeritve na področjih katerih si stranka želi okrepiti ali izboljšati. Pri opravljanju storitev se združuje strokovno in poslovno znanje ter pragmatičen pristop in na ta način se strankam ponuja praktične rešitve v zapletenem svetu podjetništva. Cilj, ki ga prinaša poslovno svetovanje, je ponujati povezane storitve, ki so uporabne na vseh ravneh poslovanja.

Pri opravljanju teh storitev si je potrebno prizadevati za dosledno uporabo metodologij in orodij ter jasna osredotočenost na vsako individualno stranko in njeno poslovno okolje. Poslovno svetovanje, s katerimi se ne morejo oplemenititi poslovanje strank, je bolje da se nikoli ne začne in da ne vzbuja lažnih upov. Svetovanje je razdeljeno na več različnih področij, ki pa imajo vendarle nekaj skupnega: zadovoljiti stranko. Poslovno svetovanje je razdeljeno na izbor statusno pravne oblike to je na primer katera oblika podjetja je za vas najprimernejša oz preoblikovanje s.p. olike v d.o.o., individualni izračun za zaposlitev ali samozaposlitev, davčno, računovodsko, finančno, pravno in kadrovsko poslovno svetovanje, priprava poslovnega načrta, marketing in spletni nastop, priprava projektov in projektne dokumentacije, pridobivanje evropskih sredstev ter ne nazadnje priprava poslovnega načrta. Poslovno svetovanje se opravlja za samostojne podjetnike kot gospodarske družbe.

Različni ponudniki svetovanja svojim strankam zagotavljajo strokovnost, ažurnost, natančnost, hitro odzivnost, dosegljivost in kar je najpomembnejše, uspešno poslovno svetovanje, ki privede v izboljšanje stanja družbe ali druge pravno organizacijske oblike podjetja. Če morda dvomite v uspešnost in je edini faktor, ki vas drži nazaj, cena tovrstnih storitev, potem je tudi ta strah odveč. Odločite se za sofinanciranje poslovnega svetovanja za internacionalizacijo mikro, malim ali srednje velikim podjetjem, ki še niso prisotna na tujih trgih, na področju ugotavljanja konkurenčnosti podjetja in njegovih potencialov za internacionalizacijo ter oblikovanju strateškega načrta za internacionalizacijo. Zakaj ne bi poskusili, če pa lahko veliko pridobite?